Waarom Annieway

Annet Thoms

Annet Thoms (1961, Delft) organiseerde op de lagere school al toneelstukjes en speelde er ook graag in mee. Op de middelbare school vond ze de dramalessen en het organiseren van de schoolavondjes veel leerzamer dan wiskunde.

Ze studeerde in 1983 af aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar, Utrecht. Daarna gaf ze enkele jaren dramalessen op verschillende scholen in Delft en Den Haag en speelde zelf toneel (en was bestuurslid) bij Microtheater De Flits in Delft. In 1989 haalde ze het diploma NGPR-A bij het ISW en werd als uitzendkracht aangenomen bij het AHC, dat op 1 januari 1990 met enkele andere Haagse toeristische organisaties fuseerde tot de Stichting Promotie Den Haag (het latere Den Haag Marketing).

Eerst werkte ze op de afdeling Evenementen-PR waar Haagse evenementen zoals het Haags Uit Festival, Parkpop, Den Haag à la Carte, Haagsche Paardendagen en evenementen in Kijkduin werden geproduceerd. In 1997 stapte ze over naar het Haags Uitburo waar ze zich o.a. bezig hield met alle communicatie-uitingen, het secretariaat van de Marketingkamer en de 65+ Theaterarrangementen. In 2004 begon ze voor twee dagen per week met Annieway, een bureau voor PR en organisatie. De lichte hectiek van regelen, organiseren en improviseren bleek toch wel erg diep in de genen te zitten. Bovendien was de tijd van het uitbesteden aangebroken.

Op eigen benen

Sinds februari 2009 staat Annieway helemaal op eigen benen. Graag breng ik alle opgedane ervaringen van de afgelopen twintig jaar in de praktijk. De opdrachten (altijd in de culturele sector) variëren tussen publiciteitscampagnes en organisatorische/productionele opdrachten. Ik ben goed in het structureren van een creatief idee tot een uitvoerbaar stappenplan. Daarnaast vind ik het mooi om jong of oud, prof of amateurtalent het podium op te zien stappen.
Bij publiciteit zit de kik in het “scoren” met een leuk artikel in een krant of een interview op radio/tv of het maken van een mooie flyer met als resultaat een grote opkomst. Het zijn twee manieren om mensen een plezierige tijd te geven. Zo ben ik toch niet zo ver afgedwaald van het regelen van mijn eerste toneelstukje op de basisschool.

Waarom, Annie?

Annie was altijd al mijn nickname en na een middagje vrije associatie was daar ineens de naam Annieway PR en Productie. Waarmee ik wil zeggen dat ik het op mijn manier doe, en dat er een goede band met de opdrachtgever moet zijn. Als die er is, dan ga ik voor meer dan 100 % aan de slag om de opdracht te laten slagen!

Opleiding

 • 2009: opfrisworkshop Nieuws Maken bij in MediArt
  2005: Introductiecursus Kunstgeschiedenis (10 lessen) bij de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs
 • 2003-2008: BHV
 • 1988 – 1989: NGPR – A, Instituut voor Sociale Wetenschappen (ISW)
 • 1979 – 1983: Academie voor Expressie door Woord en Gebaar, Utrecht
 • 1973 – 1978: Havo, Christelijk Lyceum Delft

NEVENFUNCTIES

 • 2010 – heden Penningmeester St. Vrienden van de Bieslandhof
 • 2006 – 2012: Bestuurslid R.G. Ruijs Stichting
 • 2005 – 2007: Bestuurslid Stichting Vrienden van Vermeer
 • 2003 – 2006: Lid van de Evenementen commissie, Gemeente Delft, beoordeling subsidie aanvragen
 • 1979 – 2003: Bestuurslid (meerder periodes) Toneelvereniging De Flits

Foto’s!